Pages

31 Ocak 2009 Cumartesi

23.01.09, Bandırma


sabah. olmuş yani. uyku, uyanma-uyanamama arası bir şey. ebeveyninin tekinin onu uyandırmak için giriştiği yüksek volüm çığırtkanlık. yine kapalı havada, daha çok battaniyeye sarılasının arttığı soğuk bir sabaha merhaba dedi. dediği için mutlu muydu bunu pek kestiremiyordu. çünkü uzun zamandır içinin aküsü bitmiş gibiydi. içinin aküsünü nereye takıp doldurması gerektiğini de kestiremiyordu.bunlar geçerken içinden kalktı yataktan. banyoya gitti. aynaya baktı anlamsız anlamsız. elini yıkadı eğilip. kafasını kaldırdı yine aynaya baktı. kahvaltıya indi. çayını içti. kahvaltısını etti. yarım kalan çayıyla sigara sefası yapabilmek için odasına yöneldi.

odadaki pencereyi açtı. sarktı, çayı pencerenin denizliğine koyup, bir sigara yaktı. çekti içine sabahın ilk dumanını ilk duman özlemiyle, ardından da sigara tutan eliyle de çayından bir yudum aldı. sola döndü denizin görünen kısmına baktı. içinden iyimser olmaya çalışan bir ses gülümsetti boş boş. sonra bir martı geçti uzağından. martı geçerken, uçakların bıraktığı çizgilerden bırakmıştı sanki ardında. uzun uzun baktı martının ardından.çocukluğunu düşündü, güldüğü şeyleri düşündü. bu düşünceler daha da derin bir nefes çekmesine neden oldu sigaradan. çekti. çayını da ardından yudumlamayı eksik etmedi. üşüdü. örttü camı.

oturası olmadığı masanın başına yöneldi. oturası olmadığı için, oturmadı. oturasının gelmesi için kulaklıklarını takıp, odanın içinde dolanarak müzik dinlemeye koyuldu. nereye gitmişti bunun masaya oturası?

resim:http://daganer.blogcu.com/yuregimizi-ihmal-etmeyelim_4056684.html

2 yorum:

pRncfRn dedi ki...

Devam edecek mi ki?

coffeé dedi ki...

>pRncfRn,

eder belki.................