Pages

12 Ocak 2009 Pazartesi

ne denir ????

hakikaten ne kadar sınırlar kalkmış ve biz dünyaca ne kadar da küreseliz. sokaklar boşalmıyor ve çığlıklar yükseliyor bu vahşet bitsin diye, onca yardımlar gönderilmeye çalışılıyor ve fakat ambargo iplemiyor kalkan sınırları. karadan ve havadan ölüsavıyor.

Fransa, Filistin'e insani yardım göndermek isteyince; İsrail'deki o ajan bozuntusu abla "insani yardımı gerektirecek bir durum yok" deyip; kılı çekivermişti tereyağından. O ajan bozuntusu ablanın da yakınlarının tepesine durup dururken iniverse misket bombaları o zaman mı farkedecekti insanlığın ne olduğunu???

çığlıklar, tepkiler devletlerin; devletlerüstü durumuna takılıyor ve ulaşamıyor çığlıklar.

savaş tdk'da "Devletlerin diplomatik ilişkilerini keserek giriştikleri silahlı mücadele, harp, cenk" diye geçiyor. yani bir devletin silahlı kuvvetlerinin siviller üzerindeki katliamı değil. yani "bir yerin kralı ya da imparatoru; başka bir yerin kralına ya da imparatoruna küfür falan edince mi çıkıyor savaş ?" sorusunun olumsuz yanıtı. ancak yaşadığımız durum Karl Valentin'in bir oyununda babasına savaşı anlamaya çalışan çocuğun sorduğu sorudan farklı değil: "o başlattı"

sevgili beenmaya'nın mim'i üzerine döküldü yukarıdaki cümleler... ben de onunla aynı fikirde olduğum için, herkese gönderiyorum bu mimi.

3 yorum:

beenmaya dedi ki...

büyüklerin başlattığı kanlı oyunların mağlupları masum çocuklar...nasıl çıkacak ahları bilinmez...sağolasın ses verdiğin için...

coffeé dedi ki...

>beenmaya
esas sen sağol seslendiğin için....

pRncfRn dedi ki...

Ne küreseli kardeşim, göbeklerini küreselleştirme çabasındalar!