Pages

12 Şubat 2009 Perşembe

bir kaç posttan görüldüğü üzere, şu sıralar oruç aruoba'nın olmayalı sı yakın arkadaşlarımdan. gecenin kılavuzluğunu yapıyor yaşamın anlamının yansımalarında. kişinin sadece kendi yaptıkları/yapamadıkları birer parçası anlamının, yaşamının, kişinin. bunun yanında da kişinin ilişkileri çok büyük anlam taşıyor oluşmasında anlamının, yaşamının, kişinin. ve diyor ki aroba 87. sayfanın 38. sözünde:

"yalnızlık- işte, garip bir yeri vardır bunun, yaşamının anlamında: "dışarı"ya çıkıp, öylesine, yaşarken, başka -o, öteki- kişiler ile ilişki içindesindir: onlar da katılırlar yaşamının anlamına; ama yaşadıklarını yaşamaktayken pek de farkında değilsindir olup-bitenin- ancak yalnız kalınca -bütün o öteki kişiler; özellikle de, en çok önem verdiğin birisi, uzakta kalınca-, sen de "içeriye" dönünce, bilinçlendirirsin başka kişilerin ne denli katıldığını, anlamına, yaşamının"



işbu alıntı, beni oluşturan parçalarımdan ayrı olduğum için şu sıralar yazıldı buraya.... biraz özlem, biraz da farkedişle...........................................

4 yorum:

Seyyah dedi ki...

fiziksel olarak uzakta olsalar, aslında en yakınındalar... yoklarsan şöyle bir içini, sesleri gelecektir.

coffeé dedi ki...

>nily,

mesafeleri aşalı çok olmuştu zaetn :):):)

tulip dedi ki...

geceyi düsleriz gündüzken,
geceyken de gündüzü,
yitirebileceklerimiz yitiktir
onlardan uzaktayken ama
özleriz, döneriz yeniden
yitirmeden
yitirebileceklerimizi
yitiremediklerimize..

coffeé dedi ki...

"bağlantısızca bağlarız bağlarımızı.
gündüz yarasalarıyız biz."

:):):):):)