Pages

21 Mart 2009 Cumartesi

"içimde bir sıkıntıyla başlayan gün gözümde sallanan görüntülerle bitti"*



hiç bir şeyleri yazmadığım, duvarlara ve kalemimi kabullenen her yere hiç bir şeyi yazamayacağıma inandığım şu günlerdeyse geri dönüşüyorum, utanmadan kokuşuyorum, yitmiş özgürlükleri bencil ve cimri yeniden yaşıyorum. bu odanın deniz kıyısı, bu piponun kayık, bir de bu kalemin kürek olduğunu kimseye söylemiyorum. hem ne gerekçesi var, inanmazlar ki!
uzun zamandır doluyorum, bir kaçışta bitecek öyküm, bir kaçağın türküsüyle tutamayacaklar, biliyorum. kutsal özlemle, karanlık ve uçsuz boşlukta dopdoluyum. tutamayacaklar biliyorum.
[Ferhan Şensoy, Okulculuğumuz, Yeni Ufuklar, Mart 1969]

canımı bir sıkıntı aldı taktı koluna; beni ağırlaştırarak yerime daha da çok oturtmakta, bulutların bugün bandırma'ya griliğini salıverişi gibi.

içimde durgun, kıpırdan(a)mayan bir durgunluk. okuduklarım durmuyor kafamda, buharlaşıp karışıyor hayallerimin tozlu ayrıntılarına ki bu yüzden dikkat de çekmiyor.

mart bitmek üzere. daha bir leyleğe rastlamış değilim. nerden aklıma geldiyse şimdi leylekler?

uzun uzun yazılar yazmak istiyorum. yoğun yüklü bulutlar gibi. ama fidanlarımın üzerine kondurulan betonlara çarpıyor kalemimin damlaları, susuyorum; yazıyor-muş gibi yaparak.



*Ferhan Şensoy'un Yeni Ufuklar'da çıkan "Dalgındır Hüsam Kusura Kalmayın" yazısından...

fotoğraf:~ksiyah


4 yorum:

Seyyah dedi ki...

bahar geldi gelecek diyoruz bir türlü gelemiyor ya ondandır.. sanki dolmuşsun ama taşamıyormuşsun gibi..bir de gidesin gelmiş sanki, leylekleri farketmene sebepte budur herhalde. kendimden biliyorum. geçen sene havada leylek görmüştüm aramadığım halde saçma bir ssevincin içine düşünce anladım ki gidesim gelmiş ama kendime bile söyleyememişim. işte öyle.. diğer koluna da denizi tak yürüyüş yap biraz, belki muhabbetinizden sıkılan sıkıntı bırakır gider seni.. sevgiyle kal..

coffeé dedi ki...

>nily,

içimi okuyan satırlarınla karşılaşmak gülümsetti epey beni. gitme vakti geldi çoktaaaan geçiyor dediğin gibi... denize sığınmak gidemezken en iyisi :)

sevgilerimle

moroccom dedi ki...

ferhan şensoy bu siteyi takip ediyor mu? ben olsam takip ederdim. :)

coffeé dedi ki...

>adsoy,
ne güzel şeyler söylüyorsunuz siz öyle :) bildiğim kadarıyla kendisi internet kullanımına karşı ama, belki de ediyordur :)

ne demiş ortaçgil,"olamaz mı olabiliiir":)