Pages

8 Mayıs 2009 Cuma

ay lav yu tofıl


cuma günü toefl ibt sınavına gireceğim. hummalı ve bir o kadar a muammalı çalışmalar söz konusu şu sıra çalışma çerçevemde. toefl ibt okuma, dinleme, yazma ve konuşma bölümünden oluşuyor bilindiği üzere. ilk üç bölümü kıvırıyorum da, son bölüm yani konuşma bölümü evlere şenlik. bir türk olarak ingilizce konuyu düşünüp, kafamda ingilizceleştirip konuşmam gerekiyor. bu hazırlık kısmını ise 15 saniyede yapıp,45 saniyede de dile dökmek; uuuuffff.....

dün gittim kendime normal şartlarda kullanmayacağım hayvani, mikrofonlu kulaklık aldım. longman toefl ibt kitabının bir de cd sinden alıştırmaları yapıyorum. cd alıştırmaları bir de konuştuğumuzu kaydediyor, dinleyebiliyoruz ne kadar rezil bir konuşma yaptığımı.zı daha sonra da örnek bir konuşma dinletiyor sevabına. bu örnek konuşmayı dinleyince de "hııı demek bunlara dikkat etmek gerekiyormuş" düşüncesi yerine "oha, 45 saniyede takır takır adam ingilizce konuşuyor hem fluent hem de comprehensive, vay canınasını" serzenişleri yükseliyor.ki dozer arkadaşım, "sınav esnasında konuşmaları kaydetme olanağımız olsa amma matrak olurdu" diye dahiyane bir fikir atmıştı ortaya, acaba göndersem mi ona benim kayıtları?

toefl.org denilen toefl kaydının yapıldığı sitede de bir örnek toefl testi ve yine konuşma bölümünde de örnek konuşma var, konuşma başlamadan önce bu konuşma için orta seviyede deniyor. ben o orta seviyenin biraz daha agu,the kem more küm, it is a book, i think li kısmına tekabül ediyorum.
tüm bunlar yanında o eşşek kadar kulaklığı takıp konuşmaya başladığımda da annem ya da teyzem benim odanın yakınlarındaysa gülme krizine girip, deli muamelesi görmem ise ayrı bir durum.
neyse speakingmatik durumlarla kafanızı daha fazla bulandırmayayım, herkese fluent günler efenim :)






fotoğraf:http://sinanh.deviantart.com/art/Hard-Working-96218165

9 yorum:

kaldırımçocukları dedi ki...

ingilizceden nefret ediyorum nefret :)

coffeé dedi ki...

@kaldırımcocuklari,
:) ben nefret etmiyorum o kadar ama bilgisayarla konuşmak zorunda olduğumu düşünce çıkdırıyorum :)

beenmaya dedi ki...

oy oy oy başarılar o zaman çokca :)))

coffeé dedi ki...

@beenmaya,

çok çok teşekkür ederim peri.. inşallah hallederiz, 2yıl rahat ederiz :)

âyine dedi ki...

başarılar çok çok :), konuşmak gerçekten büyük mesele

coffeé dedi ki...

@âyine-i devrân,

çok çok teşekkür ederim, gerçekten halletmesi zor bir mesele. en azından insanla konuşacak olsak, bilgisayara konuşmaya çalışacaz :)

teşekkür ederim tekrar :)

Seyyah dedi ki...

haline gülsem mi ağlasam mı şaşırdım, yazık sana... ama sen kulağında kulaklıklarla çalışırken annen veteyzeni kapıda hayal edince sağ elimin işaret parmağını doğrultarak fluently gülüverdim:)))şaka bir yana umarım iyi geçer sınavın ama bu işin ilk kuralı rahat olmaktır. öperim:)

Pilli Petro dedi ki...

kolay gelsin şekerim :)

coffeé dedi ki...

@Nily,
gül gül boşver, evdeki herkes gülüyor zaten, komik sanki :P:P
çok çok teşekkür ederim nilycim, ama beceremiyorum rahat olmayı:(
öperim:)

@Bekriya,
kolaysa başına gelsin diyecektim ama kıyamam sana ben :):):)
çok teşekkür ederim şekerim :)