Pages

28 Temmuz 2009 Salı

yazın şımarıklığı üzerine şımarmış bir yazıcık


tasavvuf dalmaya korktuğum bir deniz. cennet ve cehennem kaygısından uzak ateşe koşan pervanelerin aşk çabası daha bir ilgimi çekiyor ve fakat dediğim gibi elimi daldırıp kaçıyorum.

Şaban Karaköse'nin bir kitabı var "Mevlânâ'dan Düşündüren Sözler". bir nevi üstâdın aforizmaları. kavramlar alfabetik sıralanmış mesnevi'den açıklamalar sıralanmış. mesnevi'ye başlamadan önce kılavuzluk edecek bir kitap kanımca.

Mevlânâ "her erkeklik aleti, kişiyi erkek etmez." demiş, mesnevi 'nin 6. cildinde. (şimdi adsız yorum döşer: siz erkek bağnazlığında tavan yapmış bir rahibesiniz. adsız özellikle başkalarının fikirlerini yazdığımda hele bir de katılıyorsam beni erkek bağnazı rahibe olarak yaftalamaya meraklı da) Aşk ve Sigara'da da "hayatta kalkmış penisten daha önemli şeyler vardır" diyordu Nicky.çok etkilemişti bu replik beni. hemen yiğit bulut gibi yapalım: bu "Jim Jarmusch" mesnevi'yi okuyarak "müslüman" olmuş bir "Türk" olabilir mi? Hatta Türkiye'deki film piyasasını sömürerek çökertmeye çalışıyor olabilir mi?

*****

Bu gün NEA Uğur Gürses'in yazısını duyurmuş. sayesinde okuduğum bu yazı beni çok ama mutlu etti. Mülkiyelilere sorarsanız; bize iktisatı, analitik düşünmeyi öğretmeye çalışan Aykut Hocamız gereksiz sıkı bir hocadır. Ancak durum hiç de öyle değil... o, onu anlamaya çalışmayanlar yüzünden üzülse de..... İşte Uğur Gürses'in yazısı:

görsel: http://www.zeynepinyeri.com/photos/uncategorized/z1.jpg

Hiç yorum yok: