Pages

24 Aralık 2009 Perşembe

Romantika, sf 87


"içimden bu çağdaş mağara adamını parçalamak geliyordu. kendimi tuttum. ama iki laf etmeden ayrılmak da doğru olmayacaktı. "azizim" dedim, "..kafanı yalnız bere askısı olarak kullanmana üzülüyorum. düşünebilsen, her hayvanda bulunan cinsel dürtü ile insana özgü bir olgu olan aşkı birbirine karıştırmazdın. sakin ol, ben seni sabırla dinledin, sıra sende. insan geliştikçe yani insanlaştıkça, bu kör dürtüyü ehlileştirmiş, inceltmiş, güzelleştirmiş, yüceltmiştir. aşk bu çok uzun gelişimin son aşamasıdır, ilkellikten kurtulmak, bencillikten arınmak, kendine tapmaktan kurtulmak demektir. bir insanın yalnız güzelliklerini değil, çirkinliklerini, kusurlarını, yanlışlarını da sevmek demektir. ama kendinden başkasını sevmeyen bedenini kutsayan, kafası yerine bilmem nesiyle düşünen birinin aşkı anlamasını, övmesini beklemenin, bir kurbağadan arya söylemesini istemek kadar gülünç olduğunu bilirim.."

8 yorum:

erkan bal dedi ki...

erkekler eğitilemez:) algılarını değiştir.

coffeé dedi ki...

@İbrahim Ortaç,
:):):):) galiba...

Adsız dedi ki...

son cümle çok vurucu :))))

beenmaya dedi ki...

evet erkekler eğitilemez belki ama kadınlar da denemekten vazgeç/e/mez bir türlü öyle değil mi :)))

erkan bal dedi ki...

bir zamanlar şöyle bir not yazmışım defterime "adamın canını eşek gibi yapıp ondan sonra sesi niye güzel çıkmıyor diye şikayet edemezsin" sihirli cümlem buydu:) yani erkeğin sonradan odunlaşmasında suç kadınların ama doğuştan odunsa ona bir şey diyemem:))
http://kediyebasma.blogspot.com/2009/08/erkeklerden-odun-yapma-klavuzu.html

beenmaya dedi ki...

haklı olduğunuz yanlar var elbette yani hatun kısmınında işin içinde olduğu durumlar söz konusu. ama sanki bana doğuştan olanlar daha fazla gibi geldi :)))

coffeé dedi ki...

@BeautyisDead,

durumu çok güzel tasvir etmiş :):)

coffeé dedi ki...

@İbrahim Ortaç, @Beenmaya,

tam "ademler ve havvalar"lık bir alıntı eklemişim galiba :):)

renkleriniz ve şekerleriniaz için çook teşekkkürleer :):)