Pages

16 Şubat 2009 Pazartesi

Gülcan Altan-Gülümser

[Vedat Sakman besteleri, Ferhan Şensoy’un şarkı sözleri, Gülcan Altan’ın yorumu ‘Gülümser’ albümünde buluştu. Bestelerin Vedat Sakman’a ait olan Altan’ın bu ilk albümünde, Atilla İlhan’ın ‘Ayrılık da Sevdaya Dahil’ şiirinden yapılan şarık da var. Vokallerde ise Grup Gündoğarken’i duymak mümkün.]

haberi üzerine oldu gülcan altan'ın "gülümser" albümüyle tanışmam. vedat sakman'ın şarkılarına ve sesine hayranımdır zati. bu albümde daha çok zuhal olcay'dan, leman sam'dan dinlemeye alıştığımız şarkıları gülcan altan'dan dinliyoruz. çok keyifli bir albüm olmuş. şu sıralar mp3 oynatıcımda dönmekte. bu arada kişisel sayfasında "se si adiğe" diyerek de çerkezliğini cümle aleme duyurmuş, saf kan çerkez olarak benim de çerkez damarlarımı kabarttı :)

albümde en çok zuhal olcay'ın ihanet albümünde "güven" adıyla seslendirdiği "yorulduk mu güvercin" -ki ferhanım şensoyuma aittir sözleri-, yine zuhal olcay'ın seslendirdiği "ayrılık da sevdaya dahil" ve vedat sakman'ın daha önce konser albümünde seslendirdiği "birisi var" benim favorilerim, bir de sözleri vedat sakman'a ait olan "akdeniz, şarap ve ayrılık"ta vedat sakman'la olan düet harika. şarkıları gülcan altan'ın sayfasından dinleyebiliyorsunuz. ben sayfaya girmeye vakit bulamayacaklar için favorilerimi koyacağım illa ki :)


bu şarkıdaki gündoğarken vokaline dikkat :)









(kaynak:http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalHaberDetay&ArticleID=918578&Date=16.02.2009&CategoryID=113)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

coffeécimcum

iyi geldi bu sayfa bana.
yeni şeyler görmek, duymak
mis.

coffeé dedi ki...

merhaba gülbeh,

coffee'de çok mutlu seni ağırlamaktan :):):)