Pages

23 Nisan 2009 Perşembe

bir yürek, bir kapı, iki bahçe


bir yüreğin ortasında, bir kapıyla ayrılmış iki bahçe varmış. bahçelerde yaşayan da iki kişi. bu iki kişi sık sık o kapıdan geçip, konuk olurlarmış birbirlerinin bahçelerine. zaman geçmiş birinin bahçesine otlar bürümüş, zamanı olmamış ayıklamaya bu yüzden öbürü kapıyı açıp da geçememiş bahçeye. bahçesini ot bürüyen de bekliyormuş yandan kapının açılmasını, kapının ardındakini gelmesini fakat akıl erdiremiyormuş bir türlü otların bahçeyi bürüyüp kapının ardını engellediğini. bakıyormuş o kapıyı kullanmadan uğrayanlar, bahçesinde oturanlar, otları temizle diye uyaranlar, yardım edenler kimi zaman da daha fazla bahçeyi saran otların tohumlarını ekiyorlarmış, o farketmeden.

kapının öbür tarafında duransa kapının açılmayışına, komşusunun hiçbir şey yapmamasına, o aşıp kendi bahçesine gelmemesine darılıp bahçesine biraz kırgınlıklar ekip beklemeye koyulmuş; denemeden artık hiç kapının ardını.

zaman geçmiş, geçmiş.

bir akşam kapının önündeki otların iyice büyüdüğünü farketmiş ve kapının ardında bir komşusunun olduğunu ki aynı yüreğin bahçelerine sahip olduğunu anımsamış birden. eline almış yüreğinden bir orak kendinden kapıya doğru ilerleyerek savurmuş yollarını tıkayan otları, ulaşmış kapıya, çalmış kapıyı, kapnın ardından şaşkın bir "gel" sesi konmuş kulaklarına, açmış kapıyı, girmiş yüreğin öbür tarafına.

ikisi de birbirini özlemişler çok, gözleri ilk bunu söylemiş kulaklarına. bakmış aynı yerindeymiş yüreğin öbür bahçesinin sahibi. oturmuş sessizce yanına. sessizlikle demlemişler özlemlerini bir kaç dakika, ikisi de birbirlerinin ağırlamalarını özlemiş yürekte. daldıkları şeyleri düşünüp, aynı kapıyla ayrılan bir yüreğin iki bahçesinde. gözlerine düşmüş özlemleri, kırgınlıkları ama daha çok özlemleri. ağır ağır inmişler yaşanmış zamanlara yüreklerinin merdiveninden elele, kimseye çaktırmadan.

ikisinin de bahçesi çiçeklik, kapının ardı papatya.



fotoğraf:http://hagamon.deviantart.com/art/The-Door-22955027

8 yorum:

Seyyah dedi ki...

ne mutlu onlara çiğdem çiçek şenlenmiş işte var mı daha güzeli..

çok güzeldi ve anlamlı.. işin tuhafı her okuyana ayrı bir anlamlı gelecek eminim ki bir yürek, bir kapı, iki bahçe ama, nelere kadir görüyorsun.. yüreğine sağlık..

coffeé dedi ki...

>nily,
günayyyddııınnn,
tamamen yaşanmış bir andan çıktı o satırlar...

çok çok teşekkür ederim, senin güzel yüreğine, sesine sağlık :)

beenmaya dedi ki...

ya senin bu kısacık ama dolu dolu anlatımlarına bayılıyorum ben ya ne güzel yazıyorsun...

coffeé dedi ki...

>beenmaya,
peri şımarabilirim değil mi? :):):)
güzel yürekli peri, sen güzel anlıyorsun, hissediyorsun da ondan :)
öperim kocaman :)

moroccom dedi ki...

ardısıra papatyalar olmalı hayatta. ardımızda bırakacağımız bir sürü papatyalar...

coffeé dedi ki...

>adsoy,
hep açsın dursunlar, hiçbir engele takılmadan :)

münzevî dedi ki...

Hayat bizi bazen dostları bile ihmal edecek kadar meşgul ediyor değil mi?Ama güzel olan ne biliyor musun; o dostler , yani gerçekten dost olanlar ihmal edilmiş onca zamana rağmen sitemsiz sarılışlarla kucaklıyor birbirini.. İşte o zaman, insan , karşısındakinin doğru insan olduğunu bir kez daha farkediyor.. Yine de daha az ihmal edilmiş dostluklarımız olsun dilerim hepimizin..

coffeé dedi ki...

>münzevi,
merhaba,
dediğin gibi. insan onların hiçbir şekilde kapanmayacak yürekleri olduğunu düşünerek ihmal edebiliyor bazen. tam bir tezat ama hepimizin gözünden kaçırarak, istemeden yaptığı küçük yanlışlıklar işte...